Voel jij je ook geroepen om je als vrijwilliger te engageren bij Het Vlaamse Kruis?

Je moet dan natuurlijk over het juiste EHBO-brevet beschikken:

  • Een (nog geldig) EHBO brevet van Het Vlaamse Kruis, of andere hulpverenigingen (Rode Kruis, Reddingsdiensten, ...) kan volstaan. We moeten wel even controleren of je inderdaad het gepaste opleidingsniveau haalde.
  • Je bent student verpleeg- of geneeskunde, in het 2e jaar of verder? Dan kan je ook gelijkgeschakeld worden als "EHBO'er" tijdens je opleiding, totdat je afstudeert.
  • Je bent al NDP-Ambulancier, hulpverlener-ambulancier, verpleegkundige of arts.
  • Je volgt eerst een EHBO opleiding bij Het Vlaamse Kruis.

Eens in orde, kan je ons vergezellen op onze verschillende preventieve EHBO hulpdiensten. Je kan dan ook deelnemen aan onze bijscholingen en andere activiteiten.

Welke hulpdiensten dat dan wel zijn? We staan in voor de hulpverlening op sportwedstrijden, recepties, beurzen, Tomorrowland, The Qontinent, ... - en helpen onze collega-afdelingen ook bij Pukkelpop, voetbalwedstrijden en vele andere diensten.

Een ideale weg dus om je enerzijds in te zetten voor het welzijn van je medemens, deel uit te maken van een gezellige groep mensen, én om ook eens achter de schermen een aantal opvallende evenementen mee te maken!

Maar wacht : een vereniging zoals de onze heeft ook andere hulp nodig: materiaalverantwoordelijken, wagenparkbeheer, klusjes, administratie, IT, financiële opvolging, ...
Dus, ook al aarzel je om geconfronteerd te worden met hulpvragende personen, dan nog kan je bij ons aan de slag!

Na een vrijblijvende eerste ontmoeting ("snuffelstage"), betaalt onze afdeling je lidgeld het tweede jaar dat je actief bent, mits een minimaal engagement. Je geniet dan ook van de nodige verzekeringen, bijscholingen, leuke activiteiten, een aangename vriendengroep... .
Stage aanvragen of lid worden kan via een email naar brabo@hvk.be, met je gegevens.

Een aanrader!

 

Interesse? Contacteer ons via brabo@hvk.be!
Tot snel!